career2 eacd7c43148da99d8633830d42675801

Silterra Kulim Hi-Tech Park sedang mencari calon yang berdedikasi sebagai IT Helpdesk - Juruteknik / Juruteknik Kanan (sepenuh masa). Butirannya adalah seperti di bawah. Calon yang berminat boleh menghantar permohonan anda ke Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya..

Deskripsi kerja:

• Bekerja dalam pasukan dengan IT Helpdesk - Juruteknik yang lain untuk menyediakan liputan penuh dan sokongan teknikal peringkat pertama kepada pengguna akhir, meliputi bidang seperti infrastruktur IT, Komputer, pelayan, perkakasan dan perisian rangkaian, perkhidmatan IT dan perkhidmatan sistem IT, Aplikasi dalam talian IT dan pemantauan aktiviti Sistem / Aplikasi.
  • Untuk menyediakan sokongan pusat panggilan selama 7 hari x 7 pagi -7 petang.
  • Untuk mendapatkan maklumbalas bagi semua tiket bantuan dan memastikan semua permintaan diselesaikan dan ditutup
  • Desktop, komputer riba, pencetak dan lain-lain kelengkapan, pemasangan dan pemasangan peralatan IT.
  • Pengurusan inventori komputer dan persisian.

Keperluan pekerjaan:

• Penerima Diploma / Diploma Tinggi dalam Kajian Komputer atau bidang berkaitan dari institusi yang diiktiraf.
  • Sekurang-kurangnya 1 tahun pengalaman bekerja dalam bidang berkaitan.
  • Pengalaman dalam Pusat panggilan CA atau helpdesk akan menjadi kelebihan.
  • Pengalaman / berpengetahuan dalam Pengurusan Masalah (penyelesaian masalah).
  • Berkemahiran dalam membuat perancangan yang baik.
  • Sentiasa bersedia untuk memenuhi komitmen kepada pelanggan.
  • Dapat bekerja dalam satu pasukan.
  • Berpengetahuan dalam komponen perkakasan dan desktop dan komputer riba.
  • Berpengetahuan dalam sistem operasi desktop dan komputer riba seperti Windows dan Linux.
  • Berpengalaman dalam masalah desktop dan komputer riba serta penyelesaian masalah dan pemulihan masalah perisian.
  • Memiliki pengangkutan sendiri dan dapat bekerja secara bebas dan bersedia untuk bekerja shift.
  • Berkomunikasi dalam bahasa Inggeris yang baik (fasih).
  • Pemohon mestilah warganegara Malaysia atau memegang status PR (Penduduk Tetap).

ourprofile 20c567fc23800ae3e18693b3afbf3940